Z okazji święta Diwali linie Emirates uczczą hinduskie święto na pokładach samolotów lecących do i z Indii od 28 października do 4 listopada. Przysmaki będą serwowane we wszystkich klasach oraz wybranych poczekalniach, dla pasażerów podróżujących między Dubajem a Ahmedabadem, Bengaluru, Cochin, Chennai, Delhi, Hajdarabadem, Thiruvananthapuram, Kalkutą i Bombajem.
Klienci obchodzący Diwali na tych trasach otrzymają na pokładzie wyjątkowe słodycze, a osoby korzystające z poczekalni Emirates będą mogły spróbować tradycyjnych potraw oraz koktajli i drinków nawiązujących do tego święta.
Pasażerowie klasy ekonomicznej premium i ekonomicznej mogą spróbować tradycyjnego przysmaku motichoor laddu. Te pyszne, pulchne kulki z mąki, smażone w głębokim tłuszczu i gotowane na wolnym ogniu w słodkiej mieszance kardamonu i szafranu, są jednym z najpopularniejszych słodyczy w Indiach. Natomiast pasażerowie klasy pierwszej i biznes otrzymają pista roll, słodka przekąska z mielonych orzechów nerkowca, wzbogacony przyprawami, pistacjami i jadalnymi liśćmi srebra.
W trakcie lotu pasażerowie będą mieć dostęp do kina z Bollywood i możliwość wyboru spośród setek pozycji dostępnych w światowej klasy systemie rozrywki pokładowej ice. Na liście dostępnych będzie aż 215 indyjskich filmów, w tym nowości, klasyczne filmy Bollywood oraz indyjskie filmy regionalne. Podróżni będą mogli obejrzeć hity, takie jak: „Jawan”, „Tiger 3”, „Rocky Aur Rani Kii Prem Kahaani”, a także: „Dhak Dhak” i ,,Ghoomer”. Wśród propozycji znajdzie się także specjalna kolekcja filmów produkcji Yash Raj Films, słynącej z romansów. Dodatkowo na pokładzie będzie można wybierać spośród ponad 45 albumów i playlist indyjskiej muzyki.
W salonikach pierwszej klasy Emirates w Dubaju klienci mogą skosztować wielu hinduskich potraw pełnych aromatu i przypraw, w tym m.in.: zaatar kebab z kashmiri pulao, sosem z nerkowców i sałatką z ogórka czy soczystą jagnięcinę rogan josh. Nie zabraknie znakomitych deserów obejmujących słodkie przysmaki ghewar nasączone mlekiem szafranowym i wielu innych przysmaków. Ponadto na gości czeka specjalny koktajl Reborn będący pikantną mieszanką ginu, soku z limonki, przyprawionego syropu jamun i piwa imbirowego, a także orzeźwiający mocktail Iced Masala na bazie mleka, masala chai, kardamonu w proszku i czarnej herbaty.
W poczekalniach klasy biznes Emirates w Dubaju klienci mogą również skosztować znakomitych, potraw, w tym pierożków samosa, które są jedną z najbardziej rozpoznawalnych potraw kuchni hinduskiej. W ofercie znajduje się również koktajl Tamarind Cooler z rumem, sokiem z limonki, pastą z tamaryndowca, syropem cukrowym i liśćmi mięty.
W poczekalniach Emirates w Kapsztadzie i Johannesburgu, gdzie mieszka znaczna społeczność Hindusów, podróżujący będą mogli spróbować dodatkowych przysmaków, takich jak Laddu, uwielbiane jalebi, czyli słodycze o spiralnym kształcie z mąki i jogurtu oraz rozpływającego się w ustach, mlecznego deseru barfi.
Podanie adresu e-mail oraz wciśnięcie ‘OK’ jest równoznaczne z wyrażeniem
zgody na:
przesyłanie przez Zespół Doradców Gospodarczych TOR sp. z o. o. z siedzibą w
Warszawie, adres: Sielecka 35, 00-738 Warszawa na podany adres e-mail newsletterów
zawierających informacje branżowe, marketingowe oraz handlowe.
przesyłanie przez Zespół Doradców Gospodarczych TOR sp. z o. o. z siedzibą w
Warszawie, adres: Sielecka 35, 00-738 Warszawa (dalej: TOR), na podany adres e-mail informacji
handlowych pochodzących od innych niż TOR podmiotów.
Podanie adresu email oraz wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Podającemu przysługuje prawo do wglądu
w swoje dane osobowe przetwarzane przez Zespół Doradców Gospodarczych TOR sp. z o. o. z
siedzibą w Warszawie, adres: Sielecka 35, 00-738 Warszawa oraz ich poprawiania.